Granita, pyszny włoski deser lodowy, została wymyślona w słonecznej Sycylii. Ten bardzo orzeźwiający przysmak, na początku przygotowywany z wody, cukru i soku cytrynowego, szybko zdobył uznanie w całych Włoszech. Dziś granita cieszy się ogromną popularnością w większości krajów, dając szeroki wachlarz smaków i idealne orzeźwienie w upalne dni. Jeśli ktoś planuje rozpocząć sprzedaż takich deserów, to przede wszystkim musi zacząć od zakupu jakiegoś dobrego granitora.
Granitor jest urządzeniem, jakie dokładnie miesza i mrozi składniki, tworząc tak charakterystyczną konsystencję malutkich kryształków. Podczas wyboru granitora należy zwrócić swoją uwagę na parę istotnych cech. Przede wszystkim dużo znaczenia ma pojemność pojemników, większe urządzenia pozwolą na wykonanie większych ilości granity, co jest istotne przy większym ruchu. Następną kwestią jest liczba zbiorników, im im będzie więcej, tym większe zróżnicowanie smaków zaoferować można swoim klientom.
Warto również zwrócić uwagę na moc granitora, jaka ma wpływ na proces produkcji. Chłodzący system powinien być równomierny i wydajny, aby zagwarantować właściwą konsystencję deseru. Istotna jest także łatwość czyszczenia i konserwacji samego granitora, proste w obsłudze urządzenia zaoszczędzą czas i pomogą przy utrzymaniu higieny. Obowiązkowo trzeba też zamówić wszelkie niezbędne akcesoria, na przykład takie jak podgrzewacz do nachos. Dzięki nim przede wszystkim można będzie podawać granitę klientom, ale też zadbać o ciekawą, atrakcyjną propozycję.
+Tekst Sponsorowany+